БГНЕС Бившият преподавател по социология в Пловдивския Университет Паисий Хилендарски“  Цветозар Томов публикува

...
БГНЕС
Бившият преподавател по социология в Пловдивския Университет Паисий Хилендарски“  Цветозар Томов публикува
Коментари Харесай

Цветозар Томов: Истинският кошмар ще е в началото на следващата година

 БГНЕС Бившият учител по социология в Пловдивския Университет  " Паисий Хилендарски “  Цветозар Томов разгласява дълъг пост в обществените мрежи относно кризата с ковид в България. 

" Няма да разясня последните данни за развиването на пандемията в България. При 45% позитивни проби и намаляващ брой тествани на дневна и седмична база тези данни могат да служат единствено за поддържането на илюзията, че управляващите имат някакъв надзор върху разпространяването на тази зараза. Но няма надзор. Ние към този момент сме във фаза, в която вирусът циркулира свободно ".

" Оттук насетне увеличаващ се брой хора ще губят живота си заради липса на достъп до навременно и съответно лекуване. Вбесяващото е, че имахме всички естествени предпоставки да се оправим добре - болестта проникна относително късно в България, образователната година също стартира с две седмици по-късно спрямо множеството европейски страни, имахме време да забележим какво става другаде и да реагираме, есента до момента беше мека, топла и суха. Всичко това беше проспано и проиграно.

Когато зимата влезе в правата си, ще бъдем втрещени от гротескните подиуми на зъзнещи и заболели хора, чакащи пред нелепите фургони, с които въпреки всичко успяхме да обзаведем българските лечебни заведения заради следващото скимване на премиера-слънце или на някой от тясното му обграждане ", разяснява Томов.

" Единственото, на което можем да се надяваме в близкия месец-месец и половина, е в това хората непринудено да осъзнаят в задоволителна степен сериозността на протичащото се и сами да заживеят по този начин, че да се ограничи разпространяването на вируса. Доколкото могат, тъй като управляващите не се канят да вземат съответни ограничения, които да ги подкрепят, а дори мисля, че нямат никаква визия какви могат да бъдат тези ограничения.

Ако това не се случи, същинският призрачен сън ще е при започване на идната година. Бих споделил още, че голямото болшинство от медиците в България, сложени в чудовищни условия, съблюдават Хипократовата клетва по метод, заслужаващ удивление.

Страхувам се, че върху тях към този момент се излива и ще се излива гневът на потърпевшите хора, чиито брой ще нараства от ден дневно. Не е неприятно да видим, че същинските виновници за очертаващата се доста тежка обстановка са тези, които в последно време ежедневно бълват недомислени, половинчати, истерични и безотговорни решения, откакто месеци наред не вършеха безусловно нищо.

С помощта на този нов патоген плащаме цената на личната си политическа безнаказаност. Затова си мисля, че е време да се разгневим същински против който би трябвало. И последно, тъй като ще продължат да ни внушават, че обстановката у нас е сходна на тази в цяла Европа, ще кажа, че в страна, където се вършат три пъти по-малко проби и има три пъти по-висока смъртност в сравнение с приблизително в Европа, всеки опит на някой управник да прави сходни внушения следва да завършва с незабавна оставка ", написа още Цветозар Томов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР